Tóparti Gimnázium és
Művészeti SzakgimnáziumAz IDB Munkaterve

Az Iskolai Diákönkormányzat a 2012-2013-as tanév feladatait 2012. szeptember 5-én tartott alakuló közgyűlésén határozta meg. Itt sor került tisztségviselőink bemutatkozására és újraválasztására: diáktitkárunk, Haász Dorina 11. D osztályos tanuló, míg a titkárhelyettesi posztot Pénzes Kitti 9. C osztályos tanuló tölti be. A Suliújság irányítója már az előző évben is bizonyított; ezt a feladatot továbbra is Kovács Gréta 12. C osztályos tanuló látja el, míg Pintér Vivien 12. C osztályos tanuló vállalta a tanévben a pénzügyekkel kapcsolatos feladatok ellátását.


Az Alakuló Közgyűlésen kialakított álláspont szerint a Diákönkormányzat feladatait az elmúlt tanév hagyományteremtő rendezvényeinek folytatásával kívánja ellátni: kulturális, illetve igény szerint sportprogramok szervezése, illetve segítése, a Suliújság és a Sulirádió működtetése szerepel terveink között, de nem feledkezünk meg a népszerű Tópartis jelvények és pólók készíttetéséről sem.


A Diákönkormányzat legfontosabb feladatairól részletesebben: Elképzeléseink között szerepel az iskolaújság rendszeres megjelentetése. Célunk, hogy sikerüljön fenntartani és részben újra felkelteni a lap iránti érdeklődést, ezzel együtt tájékoztatni a lap hasábjain keresztül a diákokat az IDB munkájával kapcsolatos aktualitásokról. A tanév célkitűzése az elmúlt két tanévben kialakított intézményi kapcsolatok fenntartása, melyeknek köszönhetően a kiadvány ingyenesen jutott el az olvasókhoz. Reményeink szerint sikerül felkelteni a tanulók érdeklődését és nem csupán olvasóként, de szerkesztőként is egyre többen szívesen vállalnak majd szerepet a lap életében.


Szeretnénk az iskolarádió működését is még sikeresebbé tenni, kiegészíteni újabb műsorokkal. Hosszú évek óta szerepel a rádiósok tervei között az, hogy színesebb programokkal bővítsék a meglévő kínálatot, illetve változatosabbá tegyék a zenei felhozatalt, sajnos mindezidáig az ilyen törekvéseket nem koronázta siker. A Sulirádió műsorszerkesztéséhez és sugárzásához a technikai feltételek teljes mértékben biztosítottak.


Az első félévben, a szeptemberi, illetve októberi időszakban felmérjük a Tópartis jelvények és pólók iránti igényeket és ezeket a kívánt mennyiségben legyártatjuk, szétosztásukról gondoskodunk. Az elsősök avatását úgyszintén lebonyolítjuk egy két napon át tartó, nagyszabású rendezvény keretében – ez a novemberi időszak kiemelt programjának ígérkezik.


Egyéb rendezvényszervezés terén két iskolai bulit tervezünk; megszervezzük a Tópartis Napokat, melyen diákigazgató-választás, koncertek, táncház, valamint az osztályok saját szervezésű programjai várják az érdeklődőket – ezúttal is összekapcsolva az Európai Tehetségnappal. Hagyományainkhoz híven tervezzük az immár XX. Robinson Tutajverseny megrendezését az iskola melletti Csónakázó-tavon, remélhetőleg az elmúlt évek után idén is kiemelkedő érdeklődés mellett. Kiegészítés: Az IDB 2012. szeptember 5-ei Alakuló Közgyűlésén a Munkatervet és a tanévre javasolt – mellékelt - eseménynaptárt elfogadta.