Tóparti Gimnázium és
Művészeti Szakgimnázium


STEM Pályázat

2016-ban iskolánk a Partners Hungary Alapítvány koordinálásával, az ALCOA finanszírozásával meghirdetett pályázat elnyerésével lehetőséget kapott arra, hogy számos programot szervezzen a tanulóknak.
A projekt célja a STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics - tudomány, technológia, műszaki tudományok és matematika) -pályák felé irányítás, a mérnöki karok, az informatika népszerűsítése, a természettudományok felkarolása, nagy hangsúlyt helyezve a lányok bevonására.

A pályázat keretében tanáraink szakköri foglalkozásokat tartanak, májusban sikeres természettudományos projektnapot szerveztünk több egyetem és intézmény részvételével, tavasszal százan voltak részesei a Lányok Napja országos rendezvénynek, illetve tantestületi továbbképzést szerveztünk a duális képzésről. A 2016/2017. tanév megkezdése előtt bentlakásos STEM-táborban, tanárok és egyetemisták segítségével népszerűsítettük a természettudományos tantárgyakat, a foglalkozások egy része angol nyelven zajlott.KÉPEK A SZAKKÖRI FOGLALKOZÁSOKRÓL:

		


Forrasztás (videó)

A májusi Projektnapról készült videó


STEM-TÁBOR (Kép forrása: www.szekesfehervar.hu)
STEM-TÁBOR (Kép forrása: www.szekesfehervar.hu)
STEM-TÁBOR (Kép forrása: www.szekesfehervar.hu)